Když si objednáte kešu oříšky a nasypete je do misky, stěží zůstanete jen u jednoho nesmělého oříšku a jistě si jich dopřejete více najednou. Jsou velmi lahodné, i když je chroupete samostatně, nebo jsou-li namočené v jogurtové či čokoládové polevě. Kešu patří k nejchutnějším druhům ořechů vůbec, nejsou totiž ani nahořklé, ani nevyvolávají žádnou pachuť, ovšem podobně jako arašídy či vlašské ořechy patří mezi alergeny.

kešu ovoce

Alergie na ořechy vám sice znepříjemní život a měli byste být zpočátku, pokud si nejste zcela jisti, při konzumaci opatrní, ale v opačném případě se nemáte čeho obávat, spíše naopak. Olejnatá semínka a oříšky bychom měli do jídelníčku zařazovat častěji a nahradit jimi průmyslové sladkosti, které nám zrovna mnoho živin nedodají.

solené kešu

Výborný zdroj zdravých tuků – rostlinné nenasycené mastné kyseliny jsou velmi důležitou výživovou složkou a v kešu oříšcích je jich dostatek, potřebujeme je ke vstřebávání vitamínu A, ke správné funkci nervové soustavy a mozku, k ochraně cév před infarkty a mozkovými mrtvicemi, k tvorbě kolagenu a výživě pokožky, vlasů, zubů a nehtů, k buněčnému dělení a regeneraci, ke správnému trávení a látkové výměně atd. Zdravé tuky v ořeších by měly výrazně převážit před nezdravými tuky ztuženými (margaríny) a nasycenými mastnými kyselinami (tučné červené maso).

L-Tryptofan pro dobrou náladu – nedostatečná tvorba serotoninu má za následek podráždění, agresivitu, špatný spánek, úzkosti a deprese a k jeho produkci organismus využívá esenciální aminokyselinu L-Tryptofan. Kešu ořechy OILSEED SERVIS s.r.o. jí obsahují značné množství, nemůžete se jí předávkovat a tak si lze klidně dopřát hrst oříšků každý den ráno před odchodem do zaměstnání, nebo večer před ulehnutím do postele. Je to rozhodně lepší volba, než syntetické preparáty z lékáren na spaní.